Overhandiging model Brunings

Op donderdag 15 juli werd aan boord van de Christiaan Brunings een buffetlunch gehouden ter gelegenheid van het overhandigen van het schaalmodel van de Christiaan Brunings, gebouwd in messing door Hennie Knoop (89), aan Ed van Kerkhof.
Het is een prachtig model geworden dat tientallen jaren werk vergde. Volgens Henk Dessens is er steeds minder animo om zulk soort modellen te bouwen, dit mede gezien het aanbod aan het scheepvaartmuseum, dat vroeger veel hoger lag dan momenteel het geval is.
Hennie Knoop

Buffetlunch

Meer foto”s op de fotopagina.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

One Response to Overhandiging model Brunings

 1. Dick Berghout says:

  Mijn naam is Dick Berghout .Mijn leeftijd is 70j. Ik ben bezig om het schip als model te bouwen aan de hand van de verkrijgbare bouwdoos van Deans Marine.Omdat ik niet te vreden was over de kwaliteit en de uitvoering van de aangeboden kit ben ik overgegaan met het model te bouwen volgens foto’s die ik aan boord bij u heb mogen maken en de beschikbare foto’s via deze site.En met zelf aangekochte materialen.
  Ik ben dagelijks bezig om via deze prachtige informatieve site mijzelf te onderwijzen en steeds weer nieuwe informatie te verzamelen .
  Verder wil ik mijn dank en bewondering uitspreken voor de fantastische manier van onderhoud, vakmanschap,passie en inzet met liefde voor dit geweldige schip.
  Ik heb de foto’s bekeken van de overhandiging van het model en heb zeer veel bewondering voor het vakmanschap en de afwerking door de bouwer.
  Er is echter een vraag die mij bezighoud en wel het volgende:
  Waar is en door wie, het mooie relief gemaakt van de leeuw op de achterzijde van het modelschip.?
  Het zou heel fijn zijn om dit als punt op de i als afwerking te kunnen aanbrengen op mijn model.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *